Skip to main content

Door de drukte zie je de mensen om wie je geeft te weinig... en dan is het ineens te laat

Geschreven op | Blog

“Om mensen laagdrempelig te bereiken met handige tips en tools uit mijn coaching- en psychologiepraktijk, schrijf ik een twee-wekelijkse column in de Baarnsche Courant. Daarin schrijf ik over (dagelijkse) dingen die je behoorlijk dwars kunnen zitten en die voor veel mensen heel herkenbaar zijn. Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Dan hoor ik dat graag!”

Levenslooppsychologe en Coach Judith Niekel-Sjoerds

Door de drukte zie je de mensen om wie je geeft te weinig... en dan is het ineens te laat

Meestal zijn de personen die ons het dierbaarst zijn als eerste het slachtoffer van onze drukte. We gaan er meestal ook nog vanuit dat die achter ons staan en het volledig begrijpen.

Belangrijke relaties moet je echter ook (juist!) koesteren. Want net zoals plantjes die geen water krijgen, verdorren ze voor je er erg in hebt. En "it takes two to tango".

Uit onderzoek door Haidt blijkt dat fijne relaties je immuunsysteem verstevigen, je helpt geestelijk fit te blijven en lichamelijk sneller helpt herstellen na een operatie. Ook beschermt het tegen angsten en depressies. En wist je dat steun geven vaak nog meer effect lijkt te hebben dan steun krijgen? -> Denk daarom eens na over welke relaties er belangrijk zijn in jouw leven en hoe je die nu aandacht geeft.

Tip: gebruik je drukte niet gelijk als excuus: jouw "ja" tegen al die andere dingen betekent gewoon dat je die voorrang hebt gegeven, en dus een "nee" zegt, tegen de dingen die je met anderen had kunnen doen. En dat is prima, maar is dat ook wat je diep van binnen wil? Kijk open en nieuwsgierig naar wat je doet in de praktijk en of dat matcht met wat je verlangt.

💡 Is de balans goed? Prima, ga zo door!

      Zijn er belangrijke relaties die meer aandacht verdienen? Besteed dan bewust tijd hieraan en breng het weer in balans.

Judith Niekel-Sjoerds

Levenslooppsychologe en Coach

Blog Archief:

 • Career Story Interview (CSI): Wat is het precies?

  25 oktober 2022
  We maken het allemaal wel een paar keer mee in ons leven. Je belandt op een bepaald (werk)kruispunt in je leven en je weet niet welke afslag je zul...
 • Action Man

  28 november 2023
  Alles in zijn privéleven is een beetje vastgelopen, en nu loopt het ook niet meer lekker op zijn werk. We gaan daarom aan de gang om te kijken wat ...
 • Career Story Interview (English)

  29 september 2022
  Are you stuck and wondering what your next career move or step should be? Are you all of a sudden doubting everything (yes, that too!) and feel inc...
  Wil jij ook lichter leven en werken?

  Spreekt wat je tot nu toe hebt gelezen je aan? Bel of mail me dan vooral voor een (uiteraard) gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  concept & webdesign smackitcreations.com