• Home
 • Blog
 • Door de drukte zie je de mensen om wie je geeft te weinig... en dan is het ineens te laat

Door de drukte zie je de mensen om wie je geeft te weinig... en dan is het ineens te laat

Geschreven op | Blog

“Om mensen laagdrempelig te bereiken met handige tips en tools uit mijn coaching- en psychologiepraktijk, schrijf ik een twee-wekelijkse column in de Baarnsche Courant. Daarin schrijf ik over (dagelijkse) dingen die je behoorlijk dwars kunnen zitten en die voor veel mensen heel herkenbaar zijn. Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Dan hoor ik dat graag!”

Levenslooppsychologe en Coach Judith Niekel-Sjoerds

Door de drukte zie je de mensen om wie je geeft te weinig... en dan is het ineens te laat

Meestal zijn de personen die ons het dierbaarst zijn als eerste het slachtoffer van onze drukte. We gaan er meestal ook nog vanuit dat die achter ons staan en het volledig begrijpen.

Belangrijke relaties moet je echter ook (juist!) koesteren. Want net zoals plantjes die geen water krijgen, verdorren ze voor je er erg in hebt. En "it takes two to tango".

Uit onderzoek door Haidt blijkt dat fijne relaties je immuunsysteem verstevigen, je helpt geestelijk fit te blijven en lichamelijk sneller helpt herstellen na een operatie. Ook beschermt het tegen angsten en depressies. En wist je dat steun geven vaak nog meer effect lijkt te hebben dan steun krijgen? -> Denk daarom eens na over welke relaties er belangrijk zijn in jouw leven en hoe je die nu aandacht geeft.

Tip: gebruik je drukte niet gelijk als excuus: jouw "ja" tegen al die andere dingen betekent gewoon dat je die voorrang hebt gegeven, en dus een "nee" zegt, tegen de dingen die je met anderen had kunnen doen. En dat is prima, maar is dat ook wat je diep van binnen wil? Kijk open en nieuwsgierig naar wat je doet in de praktijk en of dat matcht met wat je verlangt.

💡 Is de balans goed? Prima, ga zo door!

      Zijn er belangrijke relaties die meer aandacht verdienen? Besteed dan bewust tijd hieraan en breng het weer in balans.

Judith Niekel-Sjoerds

Levenslooppsychologe en Coach

Blog Archief:

 • (On)zekere moeder

  23 januari 2023
  Haar hele leven loopt ze er al tegenaan: alles moet perfect zijn. Maar met een klein kindje in huis en een kat merkt ze dat dingen niet meer gaan h...
 • Door de drukte zie je de mensen om wie je geeft te weinig... en dan is het ineens te laat

  16 november 2022
  Meestal zijn de personen die ons het dierbaarst zijn als eerste het slachtoffer van onze drukte. We gaan er meestal ook nog vanuit dat die achter o...
 • De mismaakte vinger

  28 september 2022
  Bij een snoei ongelukje in de tuin is hij een stukje vinger verloren. Hij werd afgeleid door een voorbijkomende brommer en knipte in plaats van he...
Wil jij ook lichter leven en werken?

Spreekt wat je tot nu toe hebt gelezen je aan? Bel of mail me dan vooral voor een (uiteraard) gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

concept & webdesign smackitcreations.com