De Anti-Pieker workshop

Geschreven op | Workshops & E-learnings

Slaat “Don’t worry, be happy” niet op jouw medewerkers? Merk jij juist dat mensen constant aan het piekeren zijn en/of zich snel zorgen maken? Vind je dat sommigen teveel piekeren en wil je daar wat aan doen? Dan is de Anti-Pieker in-company workshop en/of e-learning misschien iets voor jouw bedrijf.

Piekeren op zich kan goed zijn: je denkt immers na over een probleem waar je een oplossing voor wilt vinden. Dat moet echter niet uren duren en je hele dag, of zelfs leven gaan beheersen. Veel mensen vallen echter in deze valkuil. Zoals Mark Twain, de bekende Amerikaanse auteur uit de vorige eeuw op zijn sterfbed al zei: "Ik heb een vreselijk leven gehad, maar het meeste is nooit gebeurd!“. Laat dit jou niet overkomen. Het goede nieuws is: "nuttig” piekeren is te leren.

De Anti-Pieker workshop van slechts 3 uur, en de even toegankelijke zelfstandige Anti-Pieker e-learning voor op het intranet, zijn gebaseerd op onder meer effectieve oefeningen uit de positieve psychologie, mindfulness en de cognitieve psychologie.

Wat kun je verwachten: 

Na een introductie op basis van wetenschappelijk onderzoek over piekeren (denk aan: Hoe vaak gebeurt dat waar we over piekeren ook echt? Hoe waar zijn je gedachten? Wat is effectief piekeren? Wat zijn gevolgen van piekeren op je lichaam?) worden er 9 tools aangereikt uit verschillende psychologische stromingen om het piekeren te stoppen. Met behulp van eenvoudige en toegankelijke uitleg kun je het geleerde gelijk gaan toepassen. 

De workshop en e-learning worden licht en met humor gebracht. Zo gaan we onder andere stuiterballen met piekergedachten en kijken wat er dan gebeurt en zelf letterlijk en figuurlijk ervaren hoe het is om je “vast te denken” en wat je daartegen kunt doen. 

Mochten er bepaalde zaken spelen die jouw bedrijf graag lichter zou willen laten ervaren bij werknemers, dan kan hier uiteraard een workshop of oefening op maat voor worden (bij) gemaakt.  

De workshop en e-learning is er in het Nederlands en het Engels.

Meer informatie/offerte op maat: Ik vertel je er graag meer over, dus aarzel niet om een (virtuele) koffie samen te drinken.

Ik geef (uiteraard) korting aan bepaalde organisaties die anderen ook helpen lichter te leven en werken. Ben je een zorginstelling, non-profitorganisatie of overheidsinstantie, of vind je dat je hier ook voor in aanmerking komt, aarzel dan niet om hiernaar te informeren.

Misschien leuk om te weten: Ik gebruik een gedeelte van mijn inkomsten uit de workshops / e-learnings om mensen te coachen die het niet kunnen betalen. 

Judith Niekel-Sjoerds

Levenslooppsychologe en Coach

Blog Archief:

 • Wat als de bom valt...

  30 september 2022
  Ineens komt er een appje binnen van iemand die eerder paniekklachten had gehad en daar nu prima mee omgaat. Dacht ik. Of ik wilde helpen om zijn g...
 • "Ik bepaal toch zelf wat mijn kleinkind bij mij mag?!"

  25 september 2022
  Ze spreekt me aan in de supermarkt. Ze weet wie ik ben en wat ik doe. Of ik haar even ergens mee kan helpen, vraagt ze, als ik tenminste een moment...
 • (Foute) studiekeuze: hoe nu verder?

  30 september 2022
  In augustus gaat weer een nieuw studiejaar van start. Voor veel studenten was het online studeren, (weer) thuiswonen hierdoor en het gebrek aan soc...
 • De verbale boksbal

  28 september 2022
  e gaat onrustig en gejaagd zitten op het bankje. De cappuccino-to-go drinkt ze in drie slokken op en ‘lepelt’ dan met haar vinger het overblijvend...

Wil jij ook lichter leven en werken?

Spreekt wat je tot nu toe hebt gelezen je aan? Bel of mail me dan vooral voor een (uiteraard) gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ik kijk er naar uit!