Skip to main content

Coaching

Voor particulieren

"Ik help je graag (weer) te gaan dansen om en met alle obstakels die we nu eenmaal op ons levenspad tegenkomen."

Problemen zijn er overal en altijd al geweest. Ook verandert de wereld continu en moeten we ons constant aanpassen en meegroeien. Op je werk, in relaties, met vrienden of (schoon)familie zul je hier dan ook regelmatig mee te maken krijgen. Dat zal nooit veranderen. Hoe je hier mee omgaat en hoe zwaar je dit laat wegen, dat kun je echter wél veranderen! En dat kan al heel snel! Jij bepaalt altijd wat je wel of niet wilt: jij bent sturend in de coaching - jij kent jezelf het beste, ik help je slechts te ontdekken wat je wilt en hoe je dat kunt gaan realiseren door andere invalshoeken en tools aan te reiken.

Al onze keuzes hebben meerdere kanten. Ik zeg bijvoorbeeld vaak tegen coachees die met hun uitgaven, relaties of gewicht worstelen als eyeopener: 

  • Schulden hebben is zwaar, op je uitgaven letten is zwaar. Kies je zwaar.

  • Overgewicht hebben is zwaar, op gewicht blijven is zwaar. Kies je zwaar. 
  • Uit elkaar gaan is zwaar, een relatie hebben is zwaar. Kies je zwaar. 

Hoe je met problemen omgaat en hoe je er tegenaan kijkt, daar ben jij altijd leidend in. En daar zijn heel veel fijne, eenvoudige, wetenschappelijk bewezen oefeningen, tools en tricks voor die ik graag met je deel. Ze helpen mij ook echt lichter te leven en te werken! Ik vind dat life skills die iedereen met de paplepel ingegoten zou moeten krijgen. Dat is niet gebeurd helaas, dus ben ik graag alsnog de paplepel voor jou. 

Als jij je problemen niet meer lijdend, dus met een lange ij wil laten zijn, dan trek ik graag mijn psychologen gereedschapskist open. Afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt, gaan we dan praktisch aan de slag. Ik maak hierbij graag gebruik van onder meer oefeningen uit de Acceptance en Commitment Therapie. Ik denk graag dingen om naar iets positiefs: Ik heb niet voor niets voor het bedrijf Omdenken een eigen individuele coaching methodiek ontwikkeld! Dus als je anders wilt leren kijken en/of omdenken, kom dan zeker een keertje langs! 

Twijfel je? Heel begrijpelijk. Snuffel vooral eens bij mijn blogs, waar je ook mijn reguliere columns in de lokale krant terugvindt. Hierin schrijf ik over wat er op mijn pad komt als levenslooppsychologe en hoe ik mensen help om anders tegen hun worstelingen, pijnpunten en problemen aan te kijken. Misschien helpt dat je al goed verder op weg. 

Wat voor coachings kun je bij mij verwachten als je toch graag 1-op-1 aan de gang wilt gaan? (En dat vind ik natuurlijk erg leuk om te doen met jou.)

Burn-out, overspannenheid en werkstress
Het kan iedereen overkomen: ineens is de rek eruit en ben je alleen nog maar moe. Je kunt, en wilt, niets meer. De huisarts zegt dat je overspannen bent of een burnout hebt. Je ervaart het als een groot zwart gat waar je in bent gevallen. Hoe kom je daar weer uit? De korte oplossingsgerichte coaching heeft zich bewezen in de praktijk. En geeft je ook hulpmiddelen om niet weer terug te vallen. Ik ontdek graag samen met jou hoe jij weer je veerkracht en energie kunt vinden en bewaken (!).

Weer voluit leven vanuit je normen en waarden
Je voelt je niet helemaal happy, maar je weet niet precies waarom? Wat wil je nou eigenlijk doen met de rest van je leven? Iets kriebelt in je, maar wat? Je wilt wat anders, maar hoe je dat moet opstarten en aanpakken...? Allemaal vragen die we in de verschillende fasen van ons leven voor onze voeten krijgen. Kom eens sparren voor nieuwe input en ideeën!

Oplossingsgerichte en/of Acceptance & Commitment Therapie (ACT) coaching
Je zit met een specifiek probleem waar je mee worstelt. Denk aan overmatig piekeren, het niet kunnen accepteren van een ziekte, een moeilijke relatie met familie of met een collega op het werk, slecht slapen of je worstelt constant met je gewicht en de verleidingen om je heen. En daar wil je terecht vanaf. ik denk graag met je mee en leer je fijne tools om hier lichter mee om te gaan. 

Oplossingsgericht wandelen                          
Op sommige momenten zie je door de bomen het bos niet meer en zijn er ineens alom beren op de paden. Alles gaat ineens mis en het lijkt wel alsof niets meer klopt: help!! Je kunt dan wandelen tot je een ons weegt, maar het brengt je geen stap verder naar waar je naar toe wilt.

Maak je geen zorgen: hoe vervelend het ook is, dit hoort bij het leven en overkomt ons allemaal op gezette tijden. Ook al lijkt het soms alsof jij de enige bent. :) Soms lopen we letterlijk en figuurlijk vast om van daaruit weer de juiste kant op te lopen. Ik vergelijk het ook graag met even dobberen in stilstaand water om zo rustig je route te kunnen bepalen.

Hoe vind je weer je weg terug naar het juiste pad – het pad dat bij jou past en dat je ook echt wilt lopen? Soms is sparren met een levenslooppsycholoog of coach dan net het duwtje in de rug dat je vooruit kan helpen. Helemaal eentje met humor en die een kei is in praktische oplossingen vinden en omdenken! En dat kan natuurlijk tijdens een korte of langere wandeling. Of tijdens meerdere wandelingen als je dat prettiger vindt.

Alles wat je dwars zit kunnen we dan bespreken en kijken wat er voor mogelijkheden zijn die je wellicht nog niet had overwogen. Het kan over 1 ding of over diverse onderwerpen gaan. Bijvoorbeeld vastlopen in het werk, familie of relatie problemen, stress, paniek of burn-out klachten, een probleem waar je maar niet uitkomt of gewoon even het spoor bijster zijn.

Tijdens de wandeling krijg je ook meteen handige en praktische tools om je psychologische flexibiliteit te vergroten zodat je beter de “downs” in je leven kan incasseren. Wat die krijgen we allemaal op ons pad – hoe sneller jij je kunt herpakken des te lichter jij leeft en werkt. En dat is mijn missie!

Loopbaanadvies en begeleiding
Het grootste gedeelte van je tijd ben je aan het werk. Het is dan ook van belang dat je je daar als een vis in het water voelt. Wat kan ik onder meer voor je betekenen:

  1. Career Story interview / CSI - als het kriebelt bij wat je nu aan het doen bent. CSI is een wetenschappelijk onderzochte methode die op een speelse manier je laat herontdekken wat voor jou belangrijk is en wat de volgende stap in je carriere zou kunnen zijn. Samen gaan we in de eerste sessie als echte detectives ontdekken wie jouw jeugdhelden waren en welke rol hun positieve eigenschappen in jouw leven speelden. Je krijgt van mij dan een mooi uitgewerkt verslag met daarin de rode draad in je leven. In de tweede sessie bespreken we dit verslag en gaan we kijken wat je met de nieuwe inzichten wilt gaan doen en welke stappen je zou kunnen zetten. Klik hier voor meer informatie. 
  2. (CBI) interview training (ook voor piloten/stewardessen)
  3. CV opstellen / optimaliseren
  4. Loopbaancoaching
  5. Jobcrafting: je huidige baan biedt je niet genoeg uitdaging maar je wilt/kunt niet weg. Wat zou je dan kunnen ondernemen om toch meer werkplezier te krijgen? Dat gaan we samen onderzoeken.

Gelukkig(er) als single
Jouw prins of prinses op het witte paard is niet voorbijgekomen of uit het zadel gevallen? Single en unhappy slaat op jou? Zonde! Want single zijn we allemaal wel eens, of meerdere keren. Maar hoe sla je nou de leuke partner aan de haak? Er zit weliswaar veel vette vis in de zee, je moet wel goed vissen!

Mijn Belgische collega Nancy Gheysens en ik hebben hier een actieplan voor opgezet. De ideale partner kunnen we je niet garanderen. Hoe jij gelukkiger met jezelf en met anderen kan worden, daar kunnen we wel wat voor je in betekenen.

We doen dit vanuit de Positive Emotions Psychology, vaak afgekort tot PEP. We pakken het single zijn aan vanuit dezelfde afkorting, maar die staat bij ons voor Prepare – Engage – Partnering. In het Nederlands hebben we hier Pret vooraf – En … actie! – Partnerjacht voor bedacht. Want je moet bij ons als single echt aan de bak! We doen dit met compassie, humor, en waar nodig, provocatief. 

Bij de telefonische (gratis en vrijblijvende) intake bespreken we waar jouw voorkeur in eerste instantie naar uitgaat. En als in de praktijk toch een andere aanpak beter past bij wat je wil en nodig hebt, dan passen we dat samen naadloos aan. Het is jouw feestje en we hangen samen de slingers op.

Heb je zin gekregen om mentaal en/of fysiek in beweging te komen?

Aarzel dan niet en druk op de knop hieronder.

Ik neem binnen 48 uur contact met je op.

Wil jij ook lichter leven en werken?

Spreekt wat je tot nu toe hebt gelezen je aan? Bel of mail me dan vooral voor een (uiteraard) gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

concept & webdesign smackitcreations.com