Skip to main content

"Hoeveel condooms wil jij lieffie?"

Geschreven op | Blog

“Om mensen laagdrempelig te bereiken met handige tips en tools uit mijn coaching- en psychologiepraktijk, schrijf ik een twee-wekelijkse column in de Baarnsche Courant. Daarin schrijf ik over (dagelijkse) dingen die je behoorlijk dwars kunnen zitten en die voor veel mensen heel herkenbaar zijn. Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Dan hoor ik dat graag!”

Levenslooppsychologe en Coach Judith Niekel-Sjoerds

"Hoeveel condooms wil jij lieffie?"

Thuiswerken kent zijn vreugdes maar ook zijn irritaties. En bloopers.

Mijn meest gênante Corona blooper ging als volgt. Ik heb nu vanwege de tijdelijk gestopte schoolopleidingen beide zonen weer thuis. Dat is weer even wennen want ze zijn vanaf hun 17de en 18de eigenlijk al uit huis.

Ik geniet van deze bijzondere weken met elkaar. Ik maak voor de lunch graag gezonde wraps van rijstpapier met vlees/vis en veel groenten erin. Dat rijstpapier is doorzichtig. Mijn man heeft ze daarom “condooms” gedoopt, tot grote hilariteit alom. De naam is blijven hangen.

Ik ga lunch maken en wil weten wie er allemaal ook mee willen lunchen met mij of misschien liever zelf iets wil maken. Dus ik loop de kamer van mijn zoon binnen terwijl ik vrolijk redelijk hard roep (en normaal praat ik altijd zo zachtjes…): “Hoeveel condooms wil jij hebben, lieffie?” Hij, en met hem vele gezichten op zijn pc inclusief het uitvergrote hoofd van de directeur van de opleiding die een betoog hield zie ik, kijken mij aan. Het is even stil, dan praat de directeur door. Ik fluister nog “sorry hoor” terwijl ik me haastig terugtrek, en de slappe lach voel opkomen.

Ik zie nog net dat mijn zoon met zijn handen voor zijn gezicht nee zit te schudden met zijn hoofd, de ellebogen op zijn bureau. Hij is duidelijk in denial.

Hij komt een half uur later naar beneden, ziet mij en zijn vader aan de keukentafel zitten en schudt alleen weer zijn hoofd. Hij zucht dan eens diep. Verder zegt hij niets.

Mijn man en ik grijnzen naar elkaar alsof ik een Pietje Bell streek heb uitgehaald.

Judith Niekel-Sjoerds

Levenslooppsychologe en Coach

Blog Archief:

 • Nieuwe Start

  14 oktober 2022
  All good things end sooner or later.... Voor heel veel mensen is er nu een nieuwe tijd aangebroken door Corona en de (energie)crisis. Dingen zijn ...
 • “Mr(s) Right dating or let’s just go for mating – that is the question?!”

  27 september 2022
  Bijna iedereen wordt, zo blijkt uit onderzoek (1), minstens één keer in zijn/haar leven smoorverliefd op iemand anders. En dan wil je graag bij de ...
 • Career Story Interview (English)

  29 september 2022
  Are you stuck and wondering what your next career move or step should be? Are you all of a sudden doubting everything (yes, that too!) and feel inc...
 • “Ik heb de hele dag door pijn – lastig leven zo” 

  28 september 2022
  Ik sta in de AH en wat ik moet hebben staat precies achter twee mannen die aan het praten zijn, hun wagentjes netjes geparkeerd tussen hen in. Ik h...
 • Wat als de bom valt...

  30 september 2022
  Ineens komt er een appje binnen van iemand die eerder paniekklachten had gehad en daar nu prima mee omgaat. Dacht ik. Of ik wilde helpen om zijn g...
 • Nieuwe rond - (g)een nieuwe kans

  30 september 2022
  Hij wil even met me sparren over het volgende. Op zijn 18de heeft hij met een aantal mannen een opleiding gedaan, en langzamerhand is iedereen (bi...
 • Snel in slaap vallen - 3 oefeningen

  29 september 2022
  Heel veel mensen vallen moeilijk in slaap en voor hen is wakker liggen een groot probleem. Algemene tip: focus je niet op het niet kunnen slapen m...
  Wil jij ook lichter leven en werken?

  Spreekt wat je tot nu toe hebt gelezen je aan? Bel of mail me dan vooral voor een (uiteraard) gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  concept & webdesign smackitcreations.com