• Home
 • Blog
 • "Hoeveel condooms wil jij lieffie?"

"Hoeveel condooms wil jij lieffie?"

Geschreven op | Blog

“Om mensen laagdrempelig te bereiken met handige tips en tools uit mijn coaching- en psychologiepraktijk, schrijf ik een twee-wekelijkse column in de Baarnsche Courant. Daarin schrijf ik over (dagelijkse) dingen die je behoorlijk dwars kunnen zitten en die voor veel mensen heel herkenbaar zijn. Heb je vragen naar aanleiding van deze blog? Dan hoor ik dat graag!”

Levenslooppsychologe en Coach Judith Niekel-Sjoerds

"Hoeveel condooms wil jij lieffie?"

Thuiswerken kent zijn vreugdes maar ook zijn irritaties. En bloopers.

Mijn meest gênante Corona blooper ging als volgt. Ik heb nu vanwege de tijdelijk gestopte schoolopleidingen beide zonen weer thuis. Dat is weer even wennen want ze zijn vanaf hun 17de en 18de eigenlijk al uit huis.

Ik geniet van deze bijzondere weken met elkaar. Ik maak voor de lunch graag gezonde wraps van rijstpapier met vlees/vis en veel groenten erin. Dat rijstpapier is doorzichtig. Mijn man heeft ze daarom “condooms” gedoopt, tot grote hilariteit alom. De naam is blijven hangen.

Ik ga lunch maken en wil weten wie er allemaal ook mee willen lunchen met mij of misschien liever zelf iets wil maken. Dus ik loop de kamer van mijn zoon binnen terwijl ik vrolijk redelijk hard roep (en normaal praat ik altijd zo zachtjes…): “Hoeveel condooms wil jij hebben, lieffie?” Hij, en met hem vele gezichten op zijn pc inclusief het uitvergrote hoofd van de directeur van de opleiding die een betoog hield zie ik, kijken mij aan. Het is even stil, dan praat de directeur door. Ik fluister nog “sorry hoor” terwijl ik me haastig terugtrek, en de slappe lach voel opkomen.

Ik zie nog net dat mijn zoon met zijn handen voor zijn gezicht nee zit te schudden met zijn hoofd, de ellebogen op zijn bureau. Hij is duidelijk in denial.

Hij komt een half uur later naar beneden, ziet mij en zijn vader aan de keukentafel zitten en schudt alleen weer zijn hoofd. Hij zucht dan eens diep. Verder zegt hij niets.

Mijn man en ik grijnzen naar elkaar alsof ik een Pietje Bell streek heb uitgehaald.

Judith Niekel-Sjoerds

Levenslooppsychologe en Coach

Blog Archief:

 • Het begint bij een kop koffie

  28 september 2022
  Het gaat echt niet meer.’ De man oogt vermoeid. Hij kijkt naar me met samengeknepen ogen en gebalde vuisten. ‘De huisarts zegt dat ik meer moet on...
 • Oude(r) regel

  30 september 2022
  Ze is eind veertig en heeft twee jaar geleden een ernstig herseninfarct gehad. Ze is goed hersteld maar bepaalde dingen gaan trager en kosten veel ...
 • Wat doe je als je kind ineens geen contact meer met je wil? En je hebt alles uit de kast getrokken?

  20 maart 2023
  Ze zit er helemaal doorheen. Ze begint te huilen als ik de deur opendoe en nog steeds huilend zit ze tegenover me. Een zakdoek wordt in dank afgeno...
 • De mismaakte vinger

  28 september 2022
  Bij een snoei ongelukje in de tuin is hij een stukje vinger verloren. Hij werd afgeleid door een voorbijkomende brommer en knipte in plaats van he...
 • Lichter werken en leven: veerkrachtiger door en met zeflcompassie

  28 september 2022
  Waarom zijn we vaak zo mega kritisch op anderen maar vaak vooral nog strenger voor onszelf en ons eigen werk? En stoppen we veel tijd in die puntje...
 • Learn how to be alert to fake news in free game by Cambridge psychologists

  28 september 2022
  Free 10 minute psychological game as “vaccin” against Fake News and psychological misinformation. You go trolling people, create memes and bots (d...
Wil jij ook lichter leven en werken?

Spreekt wat je tot nu toe hebt gelezen je aan? Bel of mail me dan vooral voor een (uiteraard) gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

concept & webdesign smackitcreations.com